Hoera HERFST!

Ja! Kom maar op met die herfst! Waaiende blaadjes en striemende regen. Lekker in het weekend met de kachel aan en de pan uren op het gas pruttelend voor bijvoorbeeld Boeuf Bourguignon!

Afgelopen maandag had ik een vrije dag en besloot ik de dames en heren van de maandagavondsoos maar eens te verblijden met een enorme pan BB. Voor 12 personen (en on the side nog een pannetje voor pa&ma) dan is het toch een pittige klus. Dikke tranen van het schoonmaken van de sjalotten, maar dan heb je ook wat.

Hierbij het recept voor 4 personen van Okoko.nl maar dan iets aangepast:

Ingrediënten:

– Boter
– 750 runderlappen in blokjes van 2 a 3 cm
– 16 sjalotjes schoongemaakt en grote sjalotten gehalveerd
– 2 winterwortels in plakjes
– 200 ml bouillon
– 500 ml lekkere rode wijn
– 2 laurierblaadjes
– 2 takjes tijm
– 2 takjes peterselie
– 2 teentjes knoflook
– 150 gram spekblokjes
– 250 kleine champignons, gehalveerd of in kwarten

Bereidingswijze:

Verhit een klont boter in een pan. Bak hierin in delen het vlees rondom bruin en schep het uit de pan. Ik giet tussendoor het vocht dat van het vlees af komt af. Het laatste beetje laat ik het vocht wat verdampen en de aanbaksels een beetje aanbakken (smaak!).
Smelt weer wat boter in de pan en bak hierin een minuut of 3 de sjalotten en wortel. Giet dan de wijn en bouillon erbij en breng dit aan de kook.
Doe hierbij de tijm, peterselie en laurierblaadjes, wat peper en zout en de knoflook.
Deksel schuin op de pan en lekker 3 a 4 uur laten pruttelen.
Bak in het laatste kwartier de spekjes in wat boter. Wel bruin niet keihard! Voeg de laatste paar minuten de champignons toe tot ze lekker gebakken zijn. Laat ze nu nog even lekker meepruttelen met de BB.

Serveer hierbij aardappelpuree of aardappelkroketjes met haricot verts in spek. Of rijst. Of maak een lekkere aardappelgratin erbij. More is more!

Smakelijk!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s