Hartige taart met gegrilde groenten en geitenkaas

OLYMPUS DIGITAL CAMERADit gerecht is best even werk. Het grillen van de courgette en aubergine neemt best even een tijdje in beslag. Maar in die tijd kun je dan wel de uien karameliseren. Dat is weer extra lekker.

Eens even zien, ik ben begonnen met het grillen van de courgette. Op de mandoline heb ik ruim anderhalve courgette en aubergine in plakjes van 5mm geschaafd en deze besprenkeld met olie. Grill alle plakjes in een loeihete grillpan. Snipper twee rode uien. Smelt wat boter in een klein pannetje en doe daar de rode ui bij. Laat dit op middelhoog tot laag vuur onder af en toe doorroeren karameliseren.

Bekleed een cakevorm met bladerdeeg. Ik heb deze keer deeg voor hartige taart gebruikt maar ik vind bladerdeeg echt veel lekkerder.
Bedek de bodem met een eerste laag gegrilde courgette en doe daar een laag gegrilde aubergine op. Daarna weer courgette en dan weer aubergine.

Sprenkel hier wat Bettine geitenkaas overheen. Ik heb zo’n drie plakjes gebruikt. Snipper zo’n drie a vier plakjes panchetta over de geitenkaas.

Klop in een beslagkom twee eieren met een scheutje melk los. Doe hier een snuf zout en wat versgemalen peper bij. Snipper wat blaadjes basilicum erdoor. Schenk hiervan een deel in het cakeblik. Vervolgens weer een laagje courgette en een laagje aubergine. Doe daar de gekarameliseerde ui op en nog twee plakjes geitenkaas. Schenk weer wat van het eiermengsel in het cakeblik. Weer een laagje courgette. Ik maak het af door langs de zijkanten van het bakblik halve cherrytomaatjes te duwen doe hier nog een verkruimeld plakje geitenkaas tussen. Schenk vervolgens het laatste beetje van het eiermengsel en zet het cakeblik in een voorverwarmde oven van 180 graden voor 45 minuten.

Smakelijk!!

Ingredienten:
Anderhalve courgette
1 aubergine
4 plakjes panchetta
6 plakjes Bettine zachte geitenkaas
2 eieren
2 rode uien

Grillpan
Oven voorverwarmen op 180 graden.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s