Courgettekoekjes

Sommige gerechten zijn altijd te maken. Voor dit bijgerecht heb ik de ingrediënten vaak gewoon in huis. Als ik voor mezelf deze courgettekoekjes maak voor bijvoorbeeld bij een salade of in plaats van vlees gaat daar in:

– een halve courgette grof geraspt en uitgeknepen
– een klein teentje knoflook geperst
– beetje zout en peper
– anderhalve eetlepel bloem
– 1 ei
– wat verse basilicum fijngesneden
– geraspte (Parmezaanse)kaas

Meng alles door elkaar. Als het nog te nat is doe je er nog wat bloem bij.
Verhit wat olie of boter in een koekepan en schep bergjes van het courgettemengsel in de pan. Druk deze plat tot koekjes. Even rustig laten bakken en als het koekje makkelijk los komt deze omdraaien. Even wachten tot helemaal goudbruin, en eet smakelijk!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s