Gevulde portobello

Met iets meer geduld en minder honger waren er twee dingen vandaag wel gelukt.

1. Een ovengerecht eten zonder m’n mond te verbranden.

2. Een foto maken.


Maar goed, voor een gevulde portobello heb je niet erg veel inbeeldingsvermogen nodig. En trouwens ook niet veel tijd. Verwarm de oven voor op 200 graden. Smelt wat boter in een pannetje. Neem ruim een halve courgette, snij die in de lengte doormidden. Haal met een theelepel de zaadjes eruit en maak van de rest van de courgette blokjes. Bak deze even kort in de boter. Doe er halverwege een uitgeperst teentje knoflook bij en een klein handje pijnboompitjes. Als het allemaal lekker een beetje bruint is het klaar, het gaart verder in de oven.

Vul de portobello’s met de courgette, doe er wat zwarte peper erop. Kruimel de geitenkaas erover en leg de pancetta erop. Ik doe er dan nog een beetje panko broodkruim op. Dit doe je in een ovenschaal of op de bakplaat en zet je 20 minuten in de oven. Ik lust er 2, met daarbij röstirondjes van Aviko, die kunnen tegelijk in de oven, maar voel je vrij om daar iets anders voor te nemen (deze vind ik zelf namelijk niet zo lekker). Voor mij bestaat dit gerecht echt uit mijn favoriete ingrediënten ook het is dus ook een van favoriete recepten en maak het bijna wekelijks.

Smakelijk!
Ingrediënten:
2 portobello
1/2 courgette
1 teentje knoflook
Wat pijnboompitjes
Zachte geitenkaas
Pancetta
Panko

De portobello’s voor ze de oven in gaan:

wpid-DSC_0114.jpg

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s