Jamie Olivers “15” minuten Caesar Salade

JO Caesar Salad

Ik had voor dit recept zeker twee keer zo lang nodig, en een volgende keer gaat het vast sneller, maar in 15 minuten ga ik het denk ik nooit halen.
De salade is erg smakelijk, met lekker krokante kip en knapperige pancetta en een lekkere frisse dressing zonder olie of mayonaise.
Ik heb het recept van http://eerlijkereten.nl/caesarsalade-met-krokante-polenta-kip/ gebruikt.

Voor 4 personen
Voor de kipfilet:
2 kipfilets a 200 gram
polenta (de grove, in een rode verpakking bij de Vomar, bij de Italiaanse spullen onder de naam maismeel)
peper/zout
(gerookt) paprikapoeder

Leg de kipfilets tussen bakpapier en geef ze aan beide kanten een laagje van polenta. Bestrooi met peper, zout en paprikapoeder. Vouw het papier er om heen en sla ze platter met bijvoorbeeld een pan zodat ze overal even dik zijn (1 tot 1,5 cm). Bak de kipfilets in een klein beetje olie in een pan. Keer ze na 3 tot 4 minuten en bak ze goudbruin en gaar. Zet de kip even apart als deze gaar is.

Voor de dressing:
4 ansjovisfilets
1 teen knoflook
1 citroen
40 gram parmezaanse of pecorinokaas, wat extra voor erbij
4 el yoghurt
1 scheutje worcestersaus
1 el rodewijnazijn
1 tl grove mosterd
1/2 bosje verse basilicum

Knijp de teen knoflook fijn in de blender, pers de citroen er in uit en doe de kaas er in stukjes bij. Doe de rest van de ingredienten er bij en pureer tot glad. Breng op smaak met peper en zout.

Voor de salade:
1 ciabattabrood in plakken
1 teen knoflook
Verschillende soorten sla naar keus
10 rijpe kerstomaatjes
2 geroosterde paprika’s uit pot
paar plakjes bacon/pancetta naar keuze

Bak de bacon even knapperig in de pan van de kipfilet. Rooster de plakken brood in een paar minuten in de grillpan. Als ze geroosterd zijn wrijf je ze even in met het teentje knoflook. Snij de tomaten in partjes en de paprika in reepjes. Verdeel de sla over de borden, samen met de tomaatjes en de paprika. Snij de kip in reepjes en leg deze ook op de saldade. Besprenkel alles met de dressing en strooi er de verkruimelde pancetta over. Strooi er nog wat geraspte kaas over en serveer de broodjes erbij.

Lekker!

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s