Gegrilde paprika-tomatensoep

DSC_0004

Voor 4 koppen soep (wel kleine kommetjes hoor!):
2 eetlepels olijfolie
1 kleine rode ui, in stukjes
teentje knoflook, fijngesneden of geperst
kwart rode peper, heel fijn gesneden
3 gehalveerde paprika’s, zaadlijsten verwijderd
(verse tomaten)
blokje (groente)bouillon
1 blik of pak van 400 gram tomatenblokjes naturel
500 ml gekookt water
peper en zout
Eventueel: yoghurt, geitenkaas of creme fraiche,  basilicum/koriander/peterselie/eigengemaakte pesto

Dit recept vereist nogal wat handelingen maar ik vind het heerlijk om zo te frutten in de keuken. Je begint met het grillen van de gehalveerde paprika’s in de oven onder de grill op de hoogste stand. Handig is om ze op het rooster te leggen met de bakplaat met wat aluminiumfolie erop eronder. Dan sta je na afloop niet de verbrande paprikasap van je bakplaat te boenen. Om het jezelf erg makkelijk te maken kun je ook kant en klare gegrilde paprika’s uit een pot gebruiken. Dan wordt het een supersnel soepje!

In de tussentijd de gesnipperde rode ui en het sjalotje met de rode peper even lekker zachtjes aanbakken in wat olie of boter. Als dit klaar is, zet het even opzij.
Als de paprika’s een beetje lekker zwart zijn Doe je ze in een plastic zak of in een schaal afgedekt met plastic en laat je ze nog een kwartiertje staan.
Zorg in de tussentijd voor een halve liter bouillon (groenten of rundvlees) en laat wat gekookt water over twee rijpe tomaatjes lopen tot ze onder staan.
Ontdoe dan de paprika’s en de tomaten van hun velletje (let op, heet!).  Doe ze in de pan bij het ui/knoflook/pepermengsel.
Laat even 5 minuten bakken. Doe dan het blik tomatenblokjes erbij en de helft van de bouillon. Laat dit nog even 15 minuten rustig koken met de deksel op de pan.

Giet de soep vervolgens in de keukenmachine of stop de staafmixer in de pan en mix de soep. Als deze te dik is, voeg dan nog wat van de bouillon toe.

Voor de finishing touch: doe een lepeltje eigengemaakte pesto op de soep of kruimel er wat zachte geitenkaas overheen. Of maak er kaaskoekjes bij: rasp wat kaas, doe dat in een stapeltje op bakpapier even in de oven tot het aan elkaar gesmolten is tot een koekje. Laat even afkoelen en haal voorzichtig met een mes dit koekje van het bakpapier.

Bron:

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s