Easy does it Pasta Puttanesca

Heerlijk pastarecept, klaar in een handomdraai en super lekker!

Puttanesca komt van het italiaanse woord voor dames van lichte zeden die deze pasta zouden maken om de mannen naar binnen te lokken. De liefde van de man gaat tenslotte door de maag…

Overigens moest ik vroeger zelf niets hebben van warme tomaten en tomatensauzen, maar tegenwoordig ben ik helemaal om! Tomatenblokjes, tomatenpuree en passata heb ik bijna altijd in huis, want het is zo eenvoudig om dan een simpele maar overheerlijke pasta neer te zetten! Voor deze eenpanspasta heb je nodig voor 2 personen:
Ingrediënten:

– olijfolie om in te bakken
– 1 kleine ui
– 1 teentje knoflook
– 1 rood pepertje
– 1 a 2 ansjovisfilets
– 2 theelepels tomatenpuree
– 1 handje platte peterselie
– 1 handje Kalimata olijven zonder pit
– 1 eetlepel kappertjes
– 1 blik tomatenblokjes in tomatensap (Napolina, 400 ml)
– 400 ml water
– genoeg ongekookte pasta voor 2 porties, ik gebruik zelf het liefst penne van Napolina.
– geraspte parmezaan of een andere pittige kaas
Bereidingswijze:

Snipper de ui en de knoflook, hak het pepertje fijn (naar smaak!) en verwarm een klein beetje olijfolie in een ruime pan waar straks ook de pasta nog in past. Bak de ui, knoflook en rode peper zachtjes in de olijfolie en voeg de ansjovis toe. Bak de ansjovis mee tot deze is opgelost en voeg dan de tomatenpuree toe. Bak deze nog even kort mee om de puree wat te ontzuren. Als alles een beetje begint te kleuren voeg je het blik tomatenblokjes er aan toe en doe je er dezelfde hoeveelheid water bij. Breng dat rustig aan de kook en voeg dan de pasta toe. De pasta moet wel voldoende vocht hebben om in te koken. Doe een deksel op de pan en laat de pasta koken. Hak in de tussentijd de peterselie, olijven en kappertjes en voeg die ergens in de laatste twee minuten toe. Laat dan de deksel van de pan en roer alles even goed door. Laat de saus eventueel nog even inkoken totdat deze goed ingedikt is en aan de pasta blijft plakken.

Liever mét vlees? Bak blokjes kipfilet en roer deze op het laatst door de pasta.
Liever méér groen? Gebruik spinazie of rucola i.p.v. peterselie
Schep de pasta in warme borden en strooi er nog wat geraspte kaas op. Done!

Voor een Pasta P met extra vulling:
Bak bij de ui, knoflook en het pepertje wat kalfsgehakt. Bak in een aparte pan courgette en champignons. Snij een stuk Chorizo in plakjes en bak deze even mee. Voeg dit aan de Pasta P toe gelijk met de peterselie, olijven en kappertjes en voeg nog wat fijngeneden zongedroogde tomaatjes toe.

06-11-13 - 1

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s