Uienquiche met geitenkaas, tijm en bacon

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 5 takjes verse tijm
  • 25 g boter + extra om in te vetten
  • 6 uien, in halve ringen
  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • 7 plakjes roomboterbladerdeeg (pakje 10 plakjes, diepvries)
  • 4 eieren
  • 1 beker crème fraîche (200 ml)
  • 200 gram geitenkaas, en wel deze.
  • Buiten recept extra toegevoegd: half onsje bacon, bakje kastanjechampignons in vieren.

Materialen

  • quichevorm ø ca. 26 cm, ingevet
  1. Bereiden

    Ris de blaadjes van 4 takjes tijm. Verhit de boter in een koekenpan en bak de uien met de tijmblaadjes en de knoflook 20 min. op laag vuur tot ze zacht en gaar zijn. Bak in een apart pannetje de champignons. Voeg peper en zout naar smaak toe. Laat een beetje afkoelen. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C. Bekleed de vorm met het bladerdeeg. Prik gaatjes in de bodem en bak ca. 10 min. in het midden van de oven. Neem de vorm uit de oven en verlaag de temperatuur van de oven naar 180 °C. Klop de eieren los in een grote kom. Roer de crème fraîche en daarna de verkruimelde geitenkaas erdoor. Schep de uien erbij en meng goed. Voeg peper en zout naar smaak toe. Schep het uienmengsel op de bladerdeegbodem, leg het vijfde takje tijm in het midden en ‘drappeer de plakjes bacon over de vulling. Bak de quiche in 30 min. goudbruin. Serveer er een lekkere salade bij, met bijvoorbeeld honing-mosterd-tijmdressing.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s