de banketbakker

Ik maakte voor het eerst kennis met de lekkernijen van bakkerij Holtkamp via de garnalenkroketjes van Dauphine. Daarna kwam er nog eens een appeltaartje voorbij. Holtkamp heeft DE lekkerste garnalenkroketten die je ooit hebt geproefd. Daar kan Dobben nog een puntje aan zuigen. Volgende week verschijnt het boek van Cees Holtkamp met ruim 300 recepten en deze staat in ieder geval op mijn verlanglijstje!

Sinds de jaren vijftig is er geen Nederlands banketbakkersboek meer verschenen. Cees heeft zijn recepten op een kaartsysteem uitgeschreven; daarna zijn ze door Jonah Freud zo bewerkt dat iedereen er in zijn eigen keuken mee aan de slag kan.

Het resultaat: ruim 300 recepten van de banketbakker Cees Holtkamp. Van Tarte Tatin tot garnalenkroket en van chipolatapudding tot bananensoezen.

Al voor het verschijnen is het boek een klassieker genoemd. Zowel professionals als hobbyisten kijken verlangend uit naar de receptuur die in dit boek wordt gegeven.

Verschillende recepten in het boek worden met filmmateriaal ondersteund op www.foodtube.nl Ze kunnen op deze site via de zoekterm Cees Holtkamp opgezocht worden.

Alle liefde voor het vak zit in dit boek.

Klik voor de site van Holtkamp

Gegevens:
Titel: de banketbakker
Auteurs: Cees Holtkamp & Jonah Freud
Uitgeverij: De Kookboekhandel
Prijs: € 35,-
ISBN: 9789080568457
328 pagina’s
Fotografie: Ronald Hoeben
Vormgeving: Erik Rikkelman

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s