Cannelloni met spinazie en ricotta – the easy way

Ik ben een echte liefhebber van kokkerellen, maar eerlijk is eerlijk; als ik 's avonds om zeven uur thuis kom en voor mezelf moet koken, ga ik echt geen eeuwen meer in de keuken staan. Je kan zelf je pastasaus maken, spinazie wassen, hakken en koken etc. Maar waarom dan moeilijk doen als het makkelijk kan?

Recept voor 1 persoon:

2 handjes deelblokjesspinazie

5 pijpjes cannelloni

Half bakje ricotta

Nootmuskaat

Peper

1 tl. Basilicum (ik heb gehakte in de diepvries, anders mag pesto ook)

Half bolletje mozzarella

Geraspte kaas

Pot Bertolli pastasaus pecorino & knoflook

Olijfolie

Aluminiumfolie

Verwarm de oven voor op 200 graden

Ontdooi de spinazie in een klein pannetje

Roer in een kom de ricotta en basilicum, peper en nootmuskaat.

Doe de spinazie bij de ricotta. Probeer zo weinig mogelijk vocht mee te gieten.

Maak een klein bakje van de aluminiumfolie waar de 5 cannelloni precies inpassen.

Vet de bodem hiervan in met de olijfolie.

Vul de pijpjes met het mengsel van spinazie en ricotta.

Doe een laagje pastasaus op de bodem van het aluminium bakje.

Leg hier de gevulde rolletjes op.

Schep er nog wat pastasaus overheen.

Verdeel het plakjes mozzarella over de cannelloni.

Doe hier nog wat geraspte kaas overheen.

20 minuten in de oven op 200 graden.

Lekker!



Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s