Afgelopen donderdag met de hoofdredactie uit eten geweest in het restaurant Seven Seas in het Grand Hotel Amrath. Dit hotel is gevestigd in het voormalig scheepvaarthuis aan de Prins Hendrikkade in Amsterdam. Het diner was ter kennismaking met Diederik Bonarius, nu nog adjunct bij de NOS, maar vanaf 1 april bij het FD in dienst als adjunct-hoofdredacteur.
We kozen met z’n allen voor het menu van de chef en het bijpassend wijnarrangement. We begonnen met een amuse van Hollandse garnalen met een dressing en voor de twee collega’s die geen garnalen wilden was er een rolletje italiaanse ham met een beetje balsamicoazijn. Het voorgerecht was een combinatie van rauwe en gegrillde tonijn met een beetje botersla. Daarna volgde het tussengerecht dat bestond uit tarbot op gebakken spinazie met een jus van balsamicoazijn. Het hoofdgerecht was gebakken eendenborst met krullen van eendenlever, een puree en twee aardappelkroketjes. Toetje toe was een bloedsinaasappelparfait. Alles vergezeld van een lekkere bijpassende wijn.
Wij hebben er een aangename en gezellige avond gehad met lekker eten en drinken. Dit restaurant kan ik zeker aanraden.