Rosbief met kruidenkorst

Ingrediënten:
Voor het vlees:
750 gram rosbief
1 losgeklopt eiwit
4 sneetjes oud witbrood, zonder korst en fijn verkruimeld
75 gram fijngehakte walnoten
25 gram boter
3 teentjes knoflook (wat moeten we zonder)
1 bosje bladpeterselie, gesneden en stelen bewaard
4 1/2 eetlepels olijfolie
Voor de jus:
6 sjalotjes, gepeld en in vieren
300 ml vleesfond of bouillon
100 ml rode wijn
2 eetlepels olijfolie
bouquet garni van takje tijm, marjolein en laurierblaadje
Verwarm de oven voor op 185° C.
Meng het eiwit met 1 1/2 theelepel zout, flinke snuf peper, het broodkruim, de walnoten, knoflook, het peterselieblad en 2 eetlepels olijfolie.
Kneed alles tot een pasta.
Dep het vlees droog met keukenpapier en bestrooi het met zout en peper.
Verhit de boter en 2 1/2 eetlepel olijfolie in een braadslede en bak het vlees op hoog vuur rondom bruin. Leg het vlees op een houten plank. Laat het 5 minuten rusten onder folie en dep het iets droog.

Bestrijk de bovenkant en zijkanten van het vlees met de kruidenpasta.
Leg het vlees terug in de braadslede en zet deze in de oven.
Braad het vlees 25 minuten (rood van binnen) of 30 minuten (medium van binnen).
Verhit intussen voor de saus 2 eetlepels olijfolie en fruit hierin de sjalotjes 10 minuten op zacht vuur.
Voeg de peterseliestelen, fond, rode wijn en het bouquet garni toe en laat alles op zacht vuur tot de helft inkoken.
Zeef de jus en breng op smaak met zout en peper.
Neem het vlees uit de oven en laat het 10 minuten rusten onder aluminiumfolie.
Snijd het vlees dwars op de draad in dikke plakken en serveer met de rodewijnjus.

Bron: Voorlichtingsbureau Vlees

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s