Nachos Todos

Hmmmmmm Miek, Es, weten jullie nog? Vorig jaar, toen we met de motor naar het strand waren gereden, en zo overheerlijk na afloop nachos hebben gegeten? Toen was het al overheerlijk, maar ook als de regen met bakken uit de lucht valt is dit goddelijk comfortfood. Deze mexicaanse dis doet het altijd goed.

Je hebt er het volgende voor nodig:

400 gram gehakt (of kip)
zak tortillachips (geen doritokartonnetjes, verder is elk merk prima)
Zakje fajitakruiden-mix
tomaten
crème fraîche
100 ml water
guacamole (zie recept elders)
frisse ijsbergsla
geraspte kaas

(Makkelijk is het als je vooraf de guacamole maakt.) Leng de kruidenmix aan met 100 ml water (of zoals er op de verpakking staat). Bak het gehakt rul in een koekenpan. Als het lekker bruin aan het worden is, doe dan het kruidenpapje erbij. Laat maar even lekker bakken. Verwarm de grill alvast voor. Als het gehakt klaar is verdeel je het over twee borden. Doe hieroverheen wat tortillachips en de geraspte kaas. Zet het hele zwikkie onder de grill tot de kaas is gesmolten. Doe er dan wat sla overheen, met de tomaten, een schep crème fraîche en een schep guacamole. Wil je het wat gezonder hebben doe er dan bijvoorbeeld bonen, mais, lente uitjes bij. Ook kun je dan de crème fraîche en de guacamole vervangen door een salsadip of een rode saus.

Overheerlijk. Niet erg gezond, maar wel erg lekker!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s