Gamba’s!

Plancha_gambas Op internet zijn duizenden recepten voor het  bereiden van gamba’s te vinden, dus is het altijd wel moeilijk kiezen. Vandaag hadden we echter een superrecept te pakken. Het is een tapas recept voor vier personen, maar wij hadden het met z’n tweeen met een stokbroodje erbij.

Gamba’s a la plancha

250 gram verse gepelde gamba’s
1 teentje knoflook (het recept zegt 3, maar hey, ik moet morgen gewoon met de bus
2 eetlepels cognac (zou het daarom zo lekker zijn?)
4 eetlepels olijfolie
1 theelepel paprikapoeder
1 eetlepel fijngehakte peterselie
1 mespuntje cayennepeper
snufje zout

Verhit de olie in een braadpan. Bak daarin de gamba’s tot ze mooi roze zijn. Doe de gamba’s even in een schaal. Doe de paprikapoeder, de cayennepeper, peterselie, zout en cognac in de pan. Pers het knoflookteentje erbij. Meng en verhit deze ingredienten. Doe de gamba’s er weer bij en laat ze ongeveer 5 minuten pruttelen op laag vuur met de deksel op de pan. ¡Buen provecho!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s