Maaltijdsalade met biefstuk en paddestoelen

Jeroen heeft snot en is niet zo lekker, dus gisteravond moest er door mij gekokkereld worden. Nou, daar hoefde ik niet zo lang over na te denken, dat werd iets met paddestoelen! Dus even gezocht op de site van de Appie.
Met een beetje van mezelf, en een beetje van de Appie, kwam ik op het volgende recept.

Japanse biefstuk met salade (2 personen):

2 biefstukken
1 1/2 eetlepel boter
1 kleine tl sesamolie
peper/zout
150 gram paddestoelen (ik had cantharellen en shii-take paddestoelen)
1 el sherry
1 el sojasaus
beetje geroosterde sesamzaadjes
gesnipperd sjalotje
zakje slamelange
bakje honing-mosterddressing
eventueel een zakje wasabiballenmix (bij de nootjes)
2 stukken aluminiumfolie

Voor de grote eters misschien nog wat plakken stokbrood erbij.

Bereidingswijze:
Biefstuk bestrooien met zwarte peper. De boter in een koekepan verhitten en de biefstukken rosé bakken. Biefstukken uit de pan halen, bestrooien met zout en wikkelen in de aluminiumfolie. In het achtergebleven bakvet doe je de sesamolie, en bak je de paddestoelen in ongeveer 3 minuten op hoog vuur bruin. Doe er het sjalotje bij en blus af met de sherry en sojasaus. Nou al lekker! Leg de sla op de borden en doe hier een beetje honing mosterddressing op. Snij de biefstuk in plakjes en leg die op de sla. Schep hier de paddestoelen op en strooi er wat sesamzaadjes over. Leg er eventueel wat van die wasabiballen bij, die zorgen voor een pittige bite.

Advertenties

Een gedachte over “Maaltijdsalade met biefstuk en paddestoelen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s