Najaarssalade met spekjes en blauwaderkaas

Oh wat was dit heerlijk! Vorige week vrijdag gemaakt als maaltijd, erbij hadden we een soepje met paddestoelen. De smaken van deze salade zijn bij elkaar super!
Het recept komt uit de Allerhande:

SlaIngrediënten

50 g gepelde walnoten
250 g ontbijtspek (stuk), in grove blokjes
4 eetlepels walnootolie
1 eetlepel citroensap
1 zak eikenbladslamelange (100 g)
300 g blauwaderkaas (bijv. Fourme d Ambert), verbrokkeld
1/2 zakje verse bieslook (a 25 g)

Bereiden

In droge koekenpan met antiaanbaklaag halve walnoten kort roosteren. Walnoten uit pan nemen. Spekblokjes in droge koekenpan op laag vuur uitbakken tot ze bruin en iets knapperig (niet te hard) zijn. Walnootolie en citroensap tot dressing kloppen, op smaak brengen met zout en peper. Sla met dressing omhusselen, zodat elk blaadje met een dun laagje dressing is bedekt. Sla over vier borden verdelen. Kaas, spek en walnoten erop leggen. Bieslook erboven fijnknippen. Lekker met grof gesneden volkorenbrood.

Tip

Vervang de spekjes eventueel door krokant gebakken broodblokjes.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s