Bospaddestoelensoep met knoflookcroutons

Dit is een erg makkelijk recept en ook wel even snel te maken. Niet echt een soepje om eens twee grote borden van weg te werken, maar wel lekker om een kommetje van weg te slurpen naast de salade met walnoten en blauwaderkaas. Of als voorafje bij een wildgerecht. Dit recept komt uit Boodschappen, van Deen
Paddo Ingrediënten:
8 dl wildfond (2 potjes) of 8 dl vleesbouillon
(van tablet of uit pot)
1 eetl. gehakte tijm (vers of diepvries)
of 1 theel. gedroogd
200 g gemengde paddenstoelen (cantharellen,
shii-take, oesterzwammen, kastanjechampignons)
2 teentjes knoflook
4 eetl. olijfolie (Mediterrane)
2 sneetjes witbrood (niet te vers)
1 eetl. balsamicoazijn

Voorbereiding:
Verwarm de wildfond met de tijm. Borstel of veeg de paddenstoelen schoon. Snijd ze in reepjes of plakjes. Pel de teentjes knoflook en pers ze boven de olijfolie. Snijd het brood in blokjes. Verwarm de oven voor op 180°C.
Bereiding:
Verhit 1 eetlepel knoflook-olijfolie in een koekenpan en bak hierin de paddenstoelen 2 minuten. Blus af met balsamicoazijn en voeg dit mengsel bij de wildfond. Schep de broodblokjes door de rest van de knoflookolie en leg ze op een bakplaat ca. 5 minuten in de hete oven totdat ze lichtbruin kleuren. Serveer de soep in kommen en strooi de croutons erover.
Wijnadvies:
Herfstbokbier zal hier bij smaken. U kunt ook kiezen voor een Vin de Pays chardonnay.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s