Snieder’s goddelijke kipvleugeltjes

Dames en heren, let goed op! Als je hier een keer aan begint wil je ze nooit meer anders! De ingredienten zijn dingen die je toch altijd in huis moet hebben want anders kun je niet lekker kokkerellen!

Let op, daar komt ie!

Ingredienten voor 1 kilo kipvleugeltjes:
1 kilo kipvleugeltjes
2 el. olijfolie
ruim 1 el oestersaus
1 el ketjap
1,5 cm gember
1 tl kerrie
1 tl paprikapoeder
2 tl cayennepeper
1 kleine el bruine basterdsuiker
1 zakje kipkruiden
en last but not least: 1 teentje knof!

Bereidingswijze:
Spoel eerst de kipvleugeltjes af onder de kraan en dep ze droog met een stuk keukenpapier. Doe ze in een ovenschaal. Doe alle ingredienten bij de vleugeltjes (het teentje knoflook eerst even persen en de kipkruiden zonder zakje!). Alles even lekker door elkaar mengen en nog een uurtje laten staan. Dan de oven voorverwarmen op 180 graden en als de oven warm is kunnen ze erin. Ieder kwartier even omroeren tot ze er een uurtje in staan. Vleugeltjes eruit, niet vergeten te blazen want ze zijn heet! Ook erg lekker met een beetje chilisaus of natuurlijk knoflooksaus. Maar waar is dat niet lekker bij!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s