Rigatoni met zoete tomaten, aubergine en mozarella

Een recept van de hand van Jan M.

Ingrediënten:
– 1 aubergine (niet al te groot)
– extra vierge olijfolie
– 1 teentje knoflook
– 1 grote ui
– 1,5 tot 2 blikken gepelde tomaten (blikken van 400 gram van Heinz)
– 0,5 eetlepel balsamicoazijn
– zeezout en zwarte peper uit een molen
– ketjap en ketchup
– 1 rode peper
– bosje basilicum (als het een klein bosje is, kan je ook twee nemen)
– 2 eetlepels slagroom
– penne pasta

– zakje mozerella
– zakje parmezaase kaas

Voorbereiding:
– aubergine in blokjes van 1 bij 1 cm snijden en even een heel klein beetje zeezout er op strooien (ik doe ze altijd in een vergiet of bak en gooi er een heel klein beetje zout op en hussel het door elkaar)
– knoflook fijnsnijden
– ui fijnsnijden
– peper fijnsnijden
– basilicumblaadjes apart van de steeltjes houden en de steeltjes klein snijden

Bereiden:
Een lekkere laag olijfolie in een braadpan (juspan) en daarin de aubergineblokjes 7 tot 8 minuten op een matig vuur bakken. Je moet erbij blijven en constant door blijven roeren. Ze moeten aan alle kanten de olie goed opzuigen. Als je ziet dat het te kort is doe je er een beetje olie bij. Ondertussen alvast een pan met water opzetten voor de pasta. Dan doe je de ui en knoflook bij de aubergine en laat het even bakken. Dan gaan de bliktomaten erbij en de balsamicoazijn. Goed roeren. Dan lekker peper en zout erbij. Daarna doe je de rode peper en de basilicumsteeltjes erbij en een scheut ketjap en ketchup. Dan moet het iets van 15 minuten zachtjes pruttelen. Je moet af en toe roeren om de tomaten stuk te krijgen. Ik zorg altijd dat de tomaten helemaal stuk en uit mekaar zijn zodat het een lekkere saus is.
Als de pan met water kookt gooi je een beetje zeezout en dan de pasta. Ik kook altijd bijna het hele zakje pasta. De pasta kook ik twaalf minuten (op het zakje staat iets van 9 minuten, maar dat is net te kort). Als de pasta klaar is in een vergiet gooien en dan een klein beetje olijfolie erdoor roeren.
Door de saus roer je de slagroom. Dan roer je de pasta door de saus. Dat moet je beetje voor beetje doen. Je ziet vanzelf wel wanneer het genoeg is. Daarna doe je er nog wat peper en zout door. Daarna doe je de basilicumblaadjes erbij en roer je die door het gerecht.
Op je bord kan je dan stukjes mozerella en parmezaanse kaas erover heen strooien.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s