Plakjes Teriyaki varkenshaas

Aantal personen: 4
Keuken: Japans

Soort gerecht: Hoofdgerecht

Ingredienten: 400 gr Varkenshaas, 1 dl ketjap manis, 5 el bruine basterdsuiker, 1 el gemberwortel (verse, geraspt), 1 teentje knoflook (geperst), 1 lenteuitje (in dunne ringen), 1 el sesamolie, 1 el peterselie (verse, fijngehakt), snufje peper (versgemalen), 75 gr boter

Voorbereiding: Roer in een kom de ketjap, basterdsuiker, gember, knoflook, lente-ui, sesamolie, peterselie en peper tot een marinade. Snij de Varkenshaas in dunne plakken van 1 cm dikte en schep het vlees door de marinade. Laat het vlees 3 uur afgedekt marineren in de koelkast. Neem het vlees een half uur voor de bereiding uit de koelkast.
Bereidingswijze: Verwarm een koekenpan. Verhit een klontje boter in de pan en bak hierin een plakje Varkenshaas in circa 2 a 3 minuten per zijde goudbruin.

Als er geen lenteuitjes te vinden zijn kun je ook een klein sjalotje snipperen (niet teveel want de smaak is anders erg overheersend). De varkenshaas wordt door het marineren superzacht en is erg lekker met rijst.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s