Hertebiefstuk met kastanjechampignons

Aantal personen: 2
Keuken: Nederlands
Techniek: Wokken

Soort gerecht: Hoofdgerecht
Hoofdingredient: Wild
In combinatie met: champignons
Bereidingstijd: 20-30 minuten

Ingredienten: 2 hertenbiefstukken, 100 g groene aspergetips, 1 rode ui, 1 teentje knoflook, 2 cm gemberwortel, 1 rode peper, 250 g kastanjechampignons, 3 el Oosterse roerbakolie, 1/2 el suiker, 1/2 pot wildfond, 2-3 el sojasaus

Voorbereiding: Hertenbiefstuk dwars op draad in plakjes snijden en in ca. 10 min. op kamertemperatuur laten komen. Ui pellen en in dunne partjes snijden. Knoflook, gember en peper schoonmaken en fijnhakken. Champignons schoonvegen, grote exemplaren halveren.
Bereidingswijze: Wok verhitten tot gloeiend heet. Olie over bodem laten uitvloeien. Knoflook, gember en peper kort roerbakken to mengsel gaat geuren. Vlees toevoegen en al omscheppend op hoog vuur in ca. 2 min. rondom bruinbakken. Vlees op warm bord leggen en onder aluminiumfolie warm houden. In bakvet ui en champignons nog ca. 2 min. roerbakken. Aspergepunten, suiker, wildfond en sojasaus toevoegen. Op halfhoog vuur ca. 3 min. verwarmen, tot ca. helft laten inkoken. Vlees erdoor mengen en nog 2 min. meewarmen.
Serveertips: Lekker met aardappelpuree.

Dit recept komt uit de Allerhande. Wij hebben het gemaakt zonder groene asperges. Ten eerste vind ik die dingen niet te vreten, en ten tweede hadden we ze gewoon niet in huis. Als aardappelpuree hadden wij aardappelpuree met knoflook (uiteraard) Erg lekker!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s