Gemarineerde tonijn met zoete chilimayonaise

Voor a.s. woensdag staat dit weer op het menu. Heerlijk met rijst en roerbakgroenten!

Voor 4 personen:
4 eetlepels sojasaus
2 eetlepels zoete sherry
2 tenen knoflook, uit de knijper
2 theelepels geraspte gember
4 moten verse tonijn

Saus:

125 gr. mayonaise (1,25 dl)
2 eetlepels limoensap
2 eetlepels fijngehakte verse koriander
2 eetlepels chilisaus

Meng in een ondiepe schaal de sojasaus met de sherry, knoflook en gember. Leg er de moten tonijn in, dek af en zet het 1 uur in de koelkast. Draai de moten vis na 30 minuten even om. Voor de saus: meng alle ingredienten voor de saus, dek af en bewaar tot het serveren in de koelkast. Verhit grillpan of barbecue voor en kwast de pan of het rooster in met olie. Leg er de vis op, bestrijk met de marinade en bak elke kant eventjes voor rose. Dien de vis onmiddelijk op met de saus.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s